Latest

Sikur

Poetry / September 28, 2016

Sikur të mos vije nga një ëndërr
Mund të kapeshim për dore dhe të shëtisnim në shi,
të ngjiteshim maleve atje ku rriten lulet e egra,
të strukeshim në ndonjë qosh e të bënim dashuri.
Sikur të mos ishe kaq trupmadh sa të mos bllkoje portën e kujtimeve,
sikur të ishe pak më i butë dhe i dashur aq sa të dorëzoheshe pa kushte,
sikur të merrje formë, por jo formë ere, as formë fryme…
Sepse frymën ta ndiej në rrëzë të veshit çdo ditë…
Kaq e vështirë qënka të marrësh formë njeriu,
ose formën e rrobave të hedhura kuturu mbi një karrige
sa per të thënë që në dhomë ka qënë dikush…
Ndonjëherë bëhem njeri i fortë dhe i dal përballë pasqyrës,
jo me shpresën që do të shoh pas shpinës sime,
por me bindjen se do shoh tymnajen ku ti tretesh
sa per t’më lënë të kuptoj se nuk ndiej gabim..


Tags: , , , ,Avatar
Irena Shabani
Is an Albanian freelance journalist and human rights activist specialising in investigative journalism. She co-founded Panorama, the leading newspaper in Albania, where she served as managing editor from 2002 to 2003. Prior to Panorama she was a journalist at Shekulli and Gazeta Shqiptare and has been part of the Albanian Human Rights Group from its beginning. She has collaborated on programmes for the International Research and Exchanges Board, investigating topics involving crime and political corruption and continues to collaborates with foreign organisations and local media focused on social problems and minority rights.
Previous Post

Lutje

Next Post

Manual

You might also like

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


More Story

Lutje

Ndiz një qiri veçuar të tjerëve, në një cep ca më larg… lëre dritën e tij të dridhet, gati në të shuar, njësoj...

September 20, 2016