Latest

Ti

Poetry / July 9, 2016

Ti je fryma…
Je ajri i freskët në një ditë zhegu
Pas një shiu që behu papritur….
Je pendim.
Ti je emërues i gjithë të papriturave,
je zhbërje nga rregulli.
Ti nuk i di rregullat
Nuk ke pasur kohë për ti mësuar.
Me mire pa rregulla
Me mire te jetosh ne boten tende
Ku une vij si spektatore…
Kush foli per trimeri?
Dhe a ka trimeri me ndjenjat?
Ti je si një tablo pa kornize
Je jehonë të qeshurash
Që mua me fut drithmën…
Kush foli për trimëri ndjenjash
Me siguri e bëri para se të të njihte.
Nese ti dëgjon zhurmën e derës që përplaset
Mos prit që të kthehem
Sepse jam duke ikur nga vetja


Tags: , , , ,Avatar
Irena Shabani
Is an Albanian freelance journalist and human rights activist specialising in investigative journalism. She co-founded Panorama, the leading newspaper in Albania, where she served as managing editor from 2002 to 2003. Prior to Panorama she was a journalist at Shekulli and Gazeta Shqiptare and has been part of the Albanian Human Rights Group from its beginning. She has collaborated on programmes for the International Research and Exchanges Board, investigating topics involving crime and political corruption and continues to collaborates with foreign organisations and local media focused on social problems and minority rights.
Previous Post

Adela, “Bukuroshja Që Nuk Fle”, Përballë Sëmundjes

Next Post

Gjakmarrja, Jetë E Mbetur Peng

You might also like

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


More Story

Adela, “Bukuroshja Që Nuk Fle”, Përballë Sëmundjes

Rreth një vit më parë 22 vjeçarja Adela Meçanaj veshi taka për herë të parë. Ajo i kishte blerë ato, por kurrë...

June 24, 2016