Latest

Fëshfërimë

Poetry / June 5, 2018

Nëse iki i marr me vete të gjitha,
edhe pikëpyetjet, edhe pendesat, edhe fjalët…
edhe sendet e kota që rrine mbyllur nëpër sirtarë,
por nuk i marr zogjtë, as pyjet, as detet,
aq më pak nuk i marr rrugët ti mbyll në të ardhmen time,
mund të të duhen për tu nisur një ditë,
mund të me duhen për tu kthyer një pasdite vere.
Nëse iki i marr me vete dhe sandalet e vjetra,
Por gjithmonë do i lë aty ku janë ullishtet,
jo vetëm që ti të ulesh poshtë pemëve,
por që zhurma e detit të fëshfërij nëpër gjethe,
Thua vallë a dinë të ëndërrojnë ullinjtë?
Nese iki, do zgjedh ta bëj një ditë
nga ato ku më mërzisin zakonet e tua,
ose një nga ato ditë kur kam thyer pasqyrën,
por sonte teksa mendoja gjithë këtë në pragun e derës,
u ktheva, sepse ende nuk jam e gatshme mos të të dua.


Tags: , , , , , , , , ,Irena Shabani
Is an Albanian freelance journalist and human rights activist specialising in investigative journalism. She co-founded Panorama, the leading newspaper in Albania, where she served as managing editor from 2002 to 2003. Prior to Panorama she was a journalist at Shekulli and Gazeta Shqiptare and has been part of the Albanian Human Rights Group from its beginning. She has collaborated on programmes for the International Research and Exchanges Board, investigating topics involving crime and political corruption and continues to collaborates with foreign organisations and local media focused on social problems and minority rights.
Previous Post

xxx

Next Post

Përsiatje

You might also like

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


More Story

xxx

Mos më duaj kur jam duke fjetur, kur jam duke parë ëndrra, mos mu ngatërro në mendime unë dhe pa ty i kam mendimet...

April 14, 2018