Latest

Hermetike

Poetry / January 2, 2014

Nuk më lexon dot edhe pse rrekesh
unë përdor kllapat për të thëne atë që s’duhet!
Nuk më lexon dot edhe pse ndoshta mundohesh
unë e kam të padeshifrueshme gjuhën mes rreshtave!
Por rreku e kërko të gërmosh aty ku nuk hap dot puse,
anipse nuk ka burim uji atje ku ka shkëmb!
Mua më pëlqen të kundroj mundimin tënd
në rrugën që çmësove ta ndërtoje….
Une kam qënë gjithmonë një kështjellë,
por ti e kuptove vetëm nga distanca.
Ndoshta e kam fajin unë,
që nuk i bëj të dukshme bedenat!
E kam zakon t’i bëj të lehta gjërat…
derisa të mbyll portën që më parë nuk e dalloje…


Tags:Irena Shabani
Is an Albanian freelance journalist and human rights activist specialising in investigative journalism. She co-founded Panorama, the leading newspaper in Albania, where she served as managing editor from 2002 to 2003. Prior to Panorama she was a journalist at Shekulli and Gazeta Shqiptare and has been part of the Albanian Human Rights Group from its beginning. She has collaborated on programmes for the International Research and Exchanges Board, investigating topics involving crime and political corruption and continues to collaborates with foreign organisations and local media focused on social problems and minority rights.
Previous Post

Romët nga vijnë dhe ku shkojnë…

Next Post

Flemë tani!

You might also like

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


More Story

Romët nga vijnë dhe ku shkojnë…

Romët mbërritën në Evropë rredh shekullit të 11-të. Sipas të dhënave për ta ata emigruan pas pushtimit mysliman...

December 7, 2013