Latest

Heshtje

Poetry / May 11, 2017

Në orët e vona, ti je rruga që kam humbur,
je pendesë, zemërim dhe distancë.
Në netët me hënë,
ti je dielli i fshehur që ndriçon fytyrën e saj,
ku reflektohem unë.
Nuk je uji i qetë i një liqeni të fjetur,
as degë luleje e këputur në mal,
por je gjithmonë një melodi,
herë-herë je një këngë sirene
që vjen si një mallkim në veshët e mi.
Kë nuk e zuri e keqja nga magjepsja?
Të kujtohet ajo kohë kur ishim për një ditë Odise
dhe mbërritëm në Itakë,
aq pak sa për tu larë në ato ujëra
dhe për të shijuar kripën e detit mbi buzë?
Mbi lëkurë çdonjëri nga ne ka sekrete të shkruara,
që dikush rreket ti deshifroj.
Ah jeta, si një hieroglif egjyptian,
mbi varrin e një faraoni…


Tags: , , , , ,Irena Shabani
Is an Albanian freelance journalist and human rights activist specialising in investigative journalism. She co-founded Panorama, the leading newspaper in Albania, where she served as managing editor from 2002 to 2003. Prior to Panorama she was a journalist at Shekulli and Gazeta Shqiptare and has been part of the Albanian Human Rights Group from its beginning. She has collaborated on programmes for the International Research and Exchanges Board, investigating topics involving crime and political corruption and continues to collaborates with foreign organisations and local media focused on social problems and minority rights.
Previous Post

Ujëvara E Sotirës Dhe Një Histori E Pazakontë

Next Post

I diagnostikuari me HIV: Jeta ime pasi mësova se isha i infektuar

You might also like

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


More Story

Ujëvara E Sotirës Dhe Një Histori E Pazakontë

This post also exists in English Kur Besi, miku im më propozoi për të shkuar një të shtunë të shkurtit në Ujëvarën...

March 22, 2017