Latest

Pendesë

Poetry / November 7, 2018

Më vjen keq për gjithë vargjet e bukur që nuk i shkrova kurrë,
që i mendova, duke ecur, duke shkruar gjëra të tjera, duke parë sesi rrugën herët në mëngjes e mbushin njerëzit me frymë.
E zura kohën me gjëra të parëndësishme dhe i humba ato vargje…
Tani më kanë mbetur vetëm ca vargje të thatë,
të zëna ngushtë nën lëkurën e tyre,
sikur u mungon frymëmarrja,
sikur u mungon buzëqeshja.
Doja të shkruaja se ndonjëherë në gjumë diku pas mesnate mendoj se vdes,
Kaloj në botën tjetër sepse më merr më shumë malli për të vdekur e mi
dhe i harroj të gjallët!
Të gjitha vargjet e bukura që doja ti shkruaja, sidomos ato për dashurinë
më janë mbytur në një moçal ndjenjash, ku më kishin ngecur këmbët…
Ishte koha kur njerëzit më thoshin që vera është ilaçi më i mirë për të harruar,
por nuk kam dashur kurrë që të harroj asgjë,
më ka dhembur sesi harroj fytyrat, fjalët dhe  gjestet.
Nga gjithë këto, më lëndon kur harroj të qeshurat,
sepse kam besuar gjithmonë që të kapesh pas një të qeshure,
të bën të dalësh në begun matanë edhe nëse nuk di not.
Ndonjëherë më vjen keq për gjithë vargjet e bukur që i pata në mëndje,
po kurrë nuk i shkrova, që i lashë ti shkruaj më vonë dhe pastaj i shtyva për të nesërmen, e pastaj nuk i gjeta më kurrë.
A kanë vargjet krahë?
M’a do zemra të besoj që janë shtrirë të përgjumura në ndonjë skutë duke më pritur, derisa rruga një ditë t’më kaloj andej…
Në ato vargje që nuk shkrova je edhe ti, por për dreq nuk më kujtohet nëse po dilje apo po mbyteshe në to…


Tags: , , , , , ,Irena Shabani
Is an Albanian freelance journalist and human rights activist specialising in investigative journalism. She co-founded Panorama, the leading newspaper in Albania, where she served as managing editor from 2002 to 2003. Prior to Panorama she was a journalist at Shekulli and Gazeta Shqiptare and has been part of the Albanian Human Rights Group from its beginning. She has collaborated on programmes for the International Research and Exchanges Board, investigating topics involving crime and political corruption and continues to collaborates with foreign organisations and local media focused on social problems and minority rights.
Previous Post

Përsiatje

Next Post

Unë Nuk Kam Atdhe!

You might also like

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


More Story

Përsiatje

Një njeri ecën kuturu rrugëve të natës, pyesni gjethet çfarë do t’u thonë për të. Një njeri në përpjekjen...

November 1, 2018