Latest

Rrëfim

Poetry / September 18, 1998

Ka netë që zemra të dhëmb
Nga fjala e pathënë
Nga sytë që si sheh…
Mua më dhemb nata e sotme..
Radioja shpërndan muzikë të vjetër
Dhe mua më duket se kam
100 vjet që jetoj!
Më duket sikur kam lindur me botën
Kujtimet janë aq të gjata dhe të lodhshme
Pesha e tyre si mall i rëndë
Unë e vockël si gishtëz përalle
Që tregoj përralla të lashta…
Ka netë si kjo e sotmja që më lëndojnë
Më duket vetja si shpinë e djegur nga dielli
Si diell që djeg veten time…
Padyshim në netë të tilla ti je shkaku
Më lëndon si muzikë e vjetër
Si dashuri e vjetër e mbetur përgjysmë
Përgjysmë si kjo natë e ndarë në mes…


Tags: ,Irena Shabani
Is an Albanian freelance journalist and human rights activist specialising in investigative journalism. She co-founded Panorama, the leading newspaper in Albania, where she served as managing editor from 2002 to 2003. Prior to Panorama she was a journalist at Shekulli and Gazeta Shqiptare and has been part of the Albanian Human Rights Group from its beginning. She has collaborated on programmes for the International Research and Exchanges Board, investigating topics involving crime and political corruption and continues to collaborates with foreign organisations and local media focused on social problems and minority rights.
Next Post

Ndotja, Ja Shifrat Vdekjeprurëse

You might also like

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.