Latest

xxx

Poetry / April 14, 2018

Mos më duaj kur jam duke fjetur,
kur jam duke parë ëndrra,
mos mu ngatërro në mendime
unë dhe pa ty i kam mendimet e ngatërruara.
Më duaj diku afër mëngjesit,
kur lulet kanë filluar të zgjohen,
kur Tirana shtriq krahët nën këmbët e kalimtarëve të parë,
kur autobusi i linjës mbërrin duke rënkuar në stacion,
kur liqenin e zgjon frymëmarrja e një sportisti
kur hëna zbehet si një fustan i dal boje…
Më duaj në këtë orar të ndërmjetëm,
Mes natës dhe ditës,
në momentin që bie vesa mbi bar
ose më duaj kur të dalë një rreze dielli
që të mos i trembesh idesë se do të bëhem shkumë…


Tags: , , , , ,Irena Shabani
Is an Albanian freelance journalist and human rights activist specialising in investigative journalism. She co-founded Panorama, the leading newspaper in Albania, where she served as managing editor from 2002 to 2003. Prior to Panorama she was a journalist at Shekulli and Gazeta Shqiptare and has been part of the Albanian Human Rights Group from its beginning. She has collaborated on programmes for the International Research and Exchanges Board, investigating topics involving crime and political corruption and continues to collaborates with foreign organisations and local media focused on social problems and minority rights.
Previous Post

Dedikim

Next Post

Fëshfërimë

You might also like

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


More Story

Dedikim

Ka njerëz që nuk i nxë kurrë një varg, Do u mbetet jashtë ose një fjalë, ose gishtat e dorës së bashku me një...

March 9, 2018